Moldovenii in Europa cu pasaportul

Cum circula moldovenii in Uniunea Europeana

Teoretic conditiile in care cetatenii Republicii Moldova pot circula inUniunea Europeana s-au mai indulcit. Cel putin asa sustin cei de la conducerea tarii noastre, iata ce spun si ce se va aplica in curand pentru cetatenii Republicii Molodova care vor sa ajunga in Italia sau Germania spre exeplu:

Moldovenii in Europa cu pasaportul

Moldovenii in Europa cu pasaportul

Moldovenii care intenţionează să se deplaseze în Uniunea Europeană sau Spaţiul Schengen, cu paşapoarte moldoveneşti, sunt obligaţi să respecte noi reguli.

Potrivit noilor cerinţe, paşaportul trebuie să fie valabil pentru o perioadă de cel puţin trei luni de la data preconizată plecării, de pe teritoriul statelor membre. În caz de urgenţă, această prevedere poate fi înlăturată.

De asemenea, documentul de călătorie trebuie să fie eliberat în decursul ultimilor zece ani.

Noile reguli au intrat în vigoare începând cu data de 19 iulie.

Cerinţele au fost modificate în legătură cu schimbările efectuate de Parlamentul şi Consiliul European în Codul comunitar privind regimul de trecere a frontierelor, precum şi în Convenţia de punere în aplicare a Acordului Schengen.

Deci vesti bune, nu mai trebuie sa schimbam pasaportul cu sase luni inainte de a pleca, insa cei ce au pasapoarte de tip vechi, care nu imi imaginez cum ar putea fi valabile mai mult de 10 ani, pot pleca liber in Europa. Era o gluma, care zicea asa: Pot pleca cetatenii moldoveni in Europa? Desigur, cu viza! :) acum ca s-a lamurit va dorim calatorie placuta!

Related Posts:

  • No Related Posts

One comment

  • Reduceri de pret

    Captivant si instructiv postarea dumneavoastra! Este ok sa afli informatii autentice si diferite. de vreme ce mentionam de diversitate, pentru cei curiosi, am dat de un site cu relatari generale – imbracaminte, pastile de slabit, laptopuri, tablete, telefoane, electronice si tot felul de alte lucruri la costuri foarte scazute, dar de o calitate buna.Ce este atragator pe acest blog este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *