Un roman la Chisinau

Pe cuvantul meu daca am mai vazut asa ceva, nu mai plec cu nevasta-mea in calatorie sau concediu niciodata, cel putin pana nu ma asigur ca i-a trecut perioada aia nasoala, stiti voi care – aia mai care vine odata pe luna. Ca sa nu lungesc vorba va zic ca anul asta sotia a ales destinatie finala pentru concediu Manastirea Capriana. Ok, zic – mergem mama ca acum se da drumul cu buletinul in Moldova.

Un roman la Chisinau in 2015

Deci cum va spuneam la inceput am venit la Chisinau in speranta ca vom ajunge la Capriana si ca astefel ne vom implini un vis. Singura problema a fost ca nevesti-mii (aici vin cu precizarea: sa invatam sa scriem corect, deci folosim cratina, da?) i-a venit chestia aia lunara, nasoala rau. Ma trimite sa iau eu tampoane, asa ca intru in prima farmacie si de bucurie sar in sus – nu-i nimeni deci scap de rusinea de a cere asa ceva unei femei.

- Tampoane aveti?
Не понимаю! Auu, am dat de greu, zic iar: По-румынски говорит кто-нибудь? Galina, иди сюда! Aha zic, stai ca nu-i asa de rau, doar ca pana sa vina Galina sa ma lamureasca, se face o coada in spatele meu, de ma lua transpiratia. Vine Galina si intreb in soapta: tampoane aveti?

Galina urla de se aude pana pe Stefan cel Mare: tampoane vrei? Ma fac rosu ca racul si zic: – DA. Galina se uita gales la mine si ma intreaba: de care? Mai omule, zic am nimerit in iad, cum de care doamna, pentru femei – ca doar nu pentru barbati! Galina asta se uita ca la un tampit si intreaba in continuare: cu aripioare sau fara aripioare? Au muica, pe cuvant ca am ghinion, zic: – cum doamna, ce zboara? Off, in fine – fara aripioare zic. Ma si vedeam cu sotia in dormitor zicand: suna mai la vecinul de la 4, mi-au zburat tampoanele! Auzi mai, cu aripioare. Si cand credam ca gata, scap de rusine si plec cu tampoanele in buzunar, Galina intreaba iar: cate picaturi? Gata, am zis doua din alea dulci si am plecat! Pai sa stau eu sa numar cate picaturi are sotia la perioada asta? Nu-i suficient ca nu pup nimic de la ea cate 5 zile? Deci va zic, nu mai merg la farmacie in Moldova cate zile oi avea!

tampoane

Un roman la Chisinau in 2015

Related Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *